Καθότι ο Άγιος Βασίλης θα κάνει και φέτος την καθιερωμένη του βόλτα ανά τον κόσμο όλα τα παιδάκια θα δώσουν τις παραγγελείες τους για να γεμίσει τον σάκο τους με ολα όσα επιθυμούν. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και ο Άγιος Βασίλης χρειάζεται και ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ!

Σκεφτείτε εαν ο Άγιος Βασίλης καταναλώνει σε κάθε σπίτι που επισκέτεται ένα ποτήρι γάλα πλήρες σε λιπαρά και δύο κουλουράια βουτύρου μάλλον ενδέχεται να καταναλώσει πάνω από 3 δισεκατομμύρια θερμίδες και 3 εκαταμμύρια γραμμάρια λιπαρών σε ένα βράδυ…

Οπότε οι υγιεινές συμβουλές που ΜΑΖΙ με τα παιδιά μας θα δώσουμε στον Άγιο Βασίλη είναι πολύ χρήσιμες:

  • Αντικαταστηστε το πλήρες γάλα με ημίπαχο. Ενώ τα κουλουράκια που θα του φτιάξετε μπορούν να είναι μπισκότα βρώμης ή μπισκότα με μέλι, ταχίνι και φρούτα!
  • Και μην ξεχάσετε τους ταράνδους, οι οποίοι με χαρά θα ετρωγαν λαχανικά, όπως καρότο, σέλερι και αγγουράκι.

Το παραπάνω κείμενο αποτελέι μία έμπνευση μου, καθότι νέα μαμά προκειμένου να δώσετε στα παιδιά σας μέσω του παραμυθιού και του παιχνιδιού κάποιες σωστές διατροφικές συμβουλές. Η υιοθέτηση σωστών διατροφικών αρχών μέσω της παρασκευής υγιεινών γλυκών γαι τον Άγιο που όλα τα παιδιά θαυμάζουν και περιμένουν με ανυπομονησία θα τα βοηθήσει να προβληματιστούν και να δουν λίγο διαφορετικά κάποια φαγητά!

Μαριέττα Μαρκούση,
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
MSc Αθλητική Διατροφή