Η Μαριέττα Μαρκούση είναι Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος MSc, απόφοιτος του τμήματος Κλινικής Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Παν/μίου Αθηνών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο τμήμα Εφαρμοσμένης Διαιτολογίας-Διατροφής με ειδίκευση στη διατροφή και άσκηση.

Από το 2008 έως το 2009 ήταν υπεύθυνη διαιτολόγος στα διαιτολογικά γραφεία Απίσχνανσις στις περιοχές του Κολωνακίου και των Πατησίων. Από τον Απρίλιο του 2013 διατηρεί γραφείο στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας (Αναξαγόρα 9 & Ν. Πλαστήρα), ενώ, από τον Σεπτέμβριο του 2020 διατηρεί μια νεα διαιτολογική μονάδα στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας (Πίνδου 12).

Το ερευνητικό της ενδιαφέρον προσδιορίζεται σε θέματα διατροφικής παρέμβασης σε ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα βάσει των αρχών της μεσογειακής διατροφής, το οποίο αποτέλεσε τον τίτλο της πτυχιακής της διατριβής, καθώς και στα επίπεδα υδάτωσης στην βελτίωση της ποδηλατικής απόδοσης που αποτέλεσε τον τίτλο της μεταπτυχιακής της διατριβής.

Κατά την κλινική της εμπειρία συνεργάστηκε με τα κάτωθι:

Εθελοντική εργασία στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» στην Ενδοκρινολογική Κλινική, στο τμήμα Σακχαρώδη Διαβήτη & Παχυσαρκίας, υπό την επίβλεψη του κου Φενέκου.

Πρακτική Άσκηση σε πέντε δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά:

Κ.Α.Τ. Γενικό Νοσοκομείο Αττικής-Καρδιολογική κλινική & Μονάδα Εντατικής θεραπείας & Μονάδα Εγκαυμάτων.

Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο-Πνευμονολογική Κλινική και Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής. Σίτιση Μαζικής εστίασης με Catering.

Γ.Ν. Πειραιά «Τζάνειο». Α’, Β’ & Γ΄ Παθολογική Κλινική (αντιμετώπιση περιστατικών Σακχαρώδη Διαβήτη).

Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς». Γαστρεντερολογική & Νεφρολογική Κλινική.

Επιπλέον, το ενδιαφέρον της για τον αθλητισμό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι αποτέλεσε μέλος της εθνικής ομάδας καταδύσεων από το 1996 έως το 2000 με πολλές επιτυχίες σε πανελλήνια και διεθνή πρωταθλήματα. Τέλος, εργάστηκε εθελοντικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες «ΑΘΗΝΑ 2004» στον τομέα των καταδύσεων και σήμερα παρέχει ενημέρωση για την προσφορά της διατροφής στην αθλητική απόδοση σε νεαρούς αθλητές καταδύσεων και ενόργανης-ρυθμικής γυμναστικής.

mariet

Κάντε το βήμα.

Με την επίσκεψή σας σε αυτή τη σελίδα, έχετε κάνει το πρώτο βήμα για τη βελτίωση του τρόπου διατροφής σας. Επικοινωνήστε μαζί μου για να κλείσουμε ένα ραντεβού και θα κάνουμε το επόμενο βήμα μαζί.