ΒΙΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΜΠΕΔΗΣΗ

Η λιπομέτρηση γίνεται με σύγχρονα μηχανήματα μέσω βιοηλεκτρικής εμπέδησης (ΒΙΑ). Πρόκειται για μια μη παρεμβατική και γρήγορη μέθοδο που χρησιμοποιείται για την αξιολόγηση της σύστασης του σώματος και υπολογίζει δύο συστατικά:

τη λιπώδη μάζα σώματος

την άλιπη μάζα σώματος

Στη βιοηλεκτρική εμπέδηση δύο ηλεκτρόδια τοποθετούνται στα άνω άκρα, το ένα στο χέρι και το άλλο στον καρπό και αλλά δύο στα κάτω άκρα, στο πόδι και στον αστράγαλο, δημιουργώντας ένα «κύκλωμα». Μέσω της αντίστασης που συναντούν καθώς διέρχονται μέσα από το σώμα, υπολογίζουν το λίπος του οργανισμού. Κατά τη μέτρηση της βιοηλεκτρικής εμπέδησης, ηλεκτρικό ρεύμα μικρής τάσης διέρχεται στο σώμα (800 Α στα 50 kHz) και διαχωρίζει τους ιστούς (επειδή ο κάθε ιστός έχει διαφορετική διαπερατότητα στο ρεύμα). Οι μυϊκοί ιστοί επιτρέπουν τη διέλευση ρεύματος, ενώ το λίπος είναι κακός αγωγός και άρα την εμποδίζει (Kamimura et al, 2003).

ΔΕΡΜΑΤΟΠΤΥΧΟΜΕΤΡΗΣΗ

Η δερματοπτυχομέτρηση αποτελεί ένα παλαιότερο τρόπο υπολογισμού του υποδόριου λίπους.

Πρόκειται για μια εύκολη και πολύ αξιόπιστη μέθοδο. Η μέτρηση γίνεται σε 4 σημεία του σώματος. Για να ελέγξουμε το λίπος με αυτήν τη μέθοδο πρέπει να υπάρχει εξειδίκευση από το άτομο που θα την πραγματοποιήσει.

Έλεγχος Βάρους

Κλινική Διατροφή

Αθλητική Διατροφή

Εγκυμοσύνη - Οικογένεια

Κάντε το βήμα.

Με την επίσκεψή σας σε αυτή τη σελίδα, έχετε κάνει το πρώτο βήμα για τη βελτίωση του τρόπου διατροφής σας. Επικοινωνήστε μαζί μου για να κλείσουμε ένα ραντεβού και θα κάνουμε το επόμενο βήμα μαζί.