Κατάλληλες διατροφικές συμβουλές για ταχύτερη και σκληρότερη ποδηλάτιση!

Πολλοί επαγγελματίες ποδηλάτες κάνουν Spinning όταν θέλουν να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση είτε όταν ο καιρός δεν τους επιτρέπει τις εξωτερικές προπονήσεις. Παράλληλα ζητάνε ένα χώρο όπου η προπόνηση θα προσομοιάζει με την προπόνηση στο δρόμο. Άλλοι απλά κάνουν spinning προκειμένου να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση και την αερόβια ικανότητα.

Όποιοι και αν είναι οι λόγοι που έχετε επιλέξει το spinning ως είδος άσκησης, αυτό αποτελεί εξαιρετική επιλογή. Κατά τη διάρκεια μίας συνεδρίας Spinning καταναλώνονται κατά μέσο όρο 600 θερμίδες ανάλογα την ένταση, τη προπονητική προσαρμογή και τον σωματότυπο. Συνεπώς, το spinning βοηθά αφενός στη βελτίωση της προπόνησης ενός ποδηλάτη, αφετέρου αποτελεί ένα είδος άσκησης με πολύ καλά αποτελέσματα. Όμως καλό θα ήταν να συνδυάζετε με κατάλληλη διατροφή προσαρμοσμένη στις ανάγκες της συγκεκριμένης προπόνησης με σκοπό τα βέλτιστα αποτελέσματα!

Παρακάτω παρατίθενται ορισμένα tips με σκοπό να βελτιώσετε τις αποδόσεις σας:

Γεμίστε τις ενεργειακές σας αποθήκες πριν το μάθημα!

Πολλοί ασκούμενοι που πραγματοποιούν αυτό το είδος άσκησης θεωρούν, λανθασμένα, ότι εφόσον δεν είναι αθλητές δεν χρειάζεται να γεμίζουν τις αποθήκες τους με ενέργεια πριν το workout. Είναι απαραίτητο λοιπόν να μην ξεκινάμε την άσκηση με άδειο στομάχι.
Η έλλειψη θερμίδων πριν την άσκηση μεταφράζεται με μειωμένη ενέργεια. Οι μύες εξαντλούνται γρήγορα από γλυκογόνο (το βασικό ενεργειακό «νόμισμα» κατά την άσκηση) με αποτέλεσμα να μειωθεί ή ένταση της ποδηλάτισης. Ως εκ τούτου μειώνονται οι θερμίδες, που υπό άλλες συνθήκες, θα έκαιγε ο οργανισμός μας.

Εξασφαλίζουμε το snack μας στο αυτοκίνητο

Για αυτούς που επιλέγουν να γυμναστούν πολύ πρωινές ώρες είναι κατανοητό να μην θέλουν να ξυπνήσουν κάποιες ώρες νωρίτερα προκειμένου να καταναλώσουν ένα πλήρες πρωινό. Γι αυτό είναι ωφέλιμο να υπάρχει στο αυτοκίνητο ή στην τσάντα προπόνησης μία μπάρα δημητριακών ή ένα κατάλληλο αθλητικό ποτό τα οποία θα καταναλωθούν ακόμα και 30 λεπτά πριν την έναρξη του μαθήματος. Είναι γεγονός ότι η πρόσληψη ακόμα και 100 θερμίδων θα αλλάξει δραματικά την απόδοση σας στο μάθημα.

Έχετε πάντα ένα μπουκάλι νερό μαζί σας!

Θα παρατηρήσετε πόσα άδεια μπουκάλια νερό θα υπάρχουν στο τέλος του μαθήματος. Το γεγονός ότι η προπόνηση γίνεται σε εσωτερικό χώρο όπου η υγρασία είναι αυξημένη και δεν υπάρχει άνεμος ενισχύει την ανάγκη του οργανισμού για μεγαλύτερη κατανάλωση υγρών. Επιπλέον, έχει μελετηθεί ότι οι περισσότεροι ξεκινάμε την προπόνηση ενώ είμαστε ήδη αφυδατωμένοι. Θα έχουμε όλοι παρατηρήσει ότι τα πρώτα πρωινά ούρα είναι πιο σκούρα. Συνεπώς, όταν οι προπονήσεις πραγματοποιούνται νωρίς το πρωί, είτε όταν δεν έχουμε καταναλώσει αρκετά υγρά μέσα στην ημέρα, η κατανάλωση υγρών κρίνεται απαραίτητη προκειμένου το αίμα να κυκλοφορήσει πιο εύκολα, ο εγκέφαλος να λειτουργήσει καλύτερα και οι μύες να μπορέσουν να απελευθερώσουν θερμοκρασία πιο γρήγορα! Και φυσικά το ίδιο ισχύει αφού ολοκληρώσουμε το μάθημα spinning.

Προσθέστε στο νερό σας υδατάνθρακες!

Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση υδατανθράκων κατά τη διάρκεια υψηλής έντασης προπονήσεων, όπως το spinning, βοηθούν στην βελτίωση της απόδοσης. Παρόλα αυτά, πολύ συχνά όταν συστήνω την κατανάλωση υδατανθράκων σε ασκούμενους, αυτοί μου παραπονιούνται ότι δεν θέλουν να προσλαμβάνουν θερμίδες αλλά να καίνε. Όμως, η πρόσληψη υδατανθράκων κατά την έντονη προπόνηση βοηθά στο να καούν περισσότερες θερμίδες.