Η κατανάλωση εποχιακών φρούτων και λαχανικών έιναι σημαντική διότι με αυτό τον τρόπο μπορούμε να απολαμβάνουμε τη γεύση αλλά και τα θρεπτικά συστατικά αυτών στο έπακρο! Συνεπώς, ενισχύουμε την υγεία μας με πληθώρα βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχέιων, απολαμβάνουμε την μέγιστη γεύση, άρωμα και ποιότητα αλλά και κάνουμε οικονομία δεδομένου ότι τα εποχιακά προιόντα τα βρίσκουμε σε καλύτερη τιμή!
ΦΡΟΥΤΑ – ΛΑΧΑΝΙΚΑ
**Όσα φρούτα & λαχανικά είναι χρωματισμένα ………, σημαίνει ότι τον συγκεκριμένο μήνα βρίσκονται στην καλύτερη εποχή τους και είναι προτεινόμενα προς κατανάλωση
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ: Αχλάδι- Λεμόνι- Μανταρίνι– Μήλο- Πορτοκάλι– Αγκινάρα- Καρότο– Κουνουπίδι– Κρεμμύδι φρέσκο- Λάχανο – Μαρούλι– Παντζάρι- Πατάτα– Ραδίκια- Σέλινο– Σπανάκι
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ: Λεμόνι- Μήλο- Πορτοκάλι- Αγκινάρα- Αρακάς- Καρότο- Κουνουπίδι- Κρεμμύδι φρέσκο- Λάχανο- Μαρούλι- Παντζάρι- Πατάτα- Ραδίκια- Σέλινο- Σπανάκι
ΜΑΡΤΙΟΣ: Λεμόνι- Μήλο- Αγκινάρα- Αρακάς- Καρότο – Κουνουπίδι– Κρεμμύδι φρέσκο- Λάχανο – Καρότο– Παντζάρι- Πατάτα- Ραδίκια- Σέλινο– Σπανάκι
ΑΠΡΙΛΙΟΣ: Μήλο- Φράουλα- Αγκινάρα– Αρακάς- Καρότο– Κολοκύθι- Κουνουπίδι- Κρεμμύδι φρέσκο – Λάχανο- Μαρούλι– Παντζάρι- Πατάτα- Ραδίκια- Σέλινο- Σπανάκι
ΜΑΙΟΣ: Μήλο- Πεπόνι- Φράουλα– Ροδάκινο- Αγγούρι- Αγκινάρα – Αρακάς– Βλίτα- Καρότο- Κρεμμύδι φρέσκο – Κολοκύθι– Κρεμμύδι ξερό- Λάχανο- Μαρούλι– Μπάμιες- Ντομάτα- Πατζάρι – Πατάτα– Ραδίκια- Σέλινο Σπανάκι- Φασολάκια
ΙΟΥΝΙΟΣ: Βερύκοκο– Καρπούζι– Κεράσι- Πεπόνι- Ροδάκινο- Φράουλα- Αγγούρι– Αγκινάρα- Αρακάς- Βλίτα- Καρότο- Κρεμμύδι φρέσκο – Κολοκύθι– Κρεμμύδι ξερό- Λάχανο- Μαρούλι- Μπάμιες- Ντομάτα- Παντζάρι- Πατάτα – Πιπεριά– Ραδίκια- Σέλινο Σπανάκι- Φασολάκια
ΙΟΥΛΙΟΣ: Βερίκοκο- Βύσσινο- Καρπούζι– Κεράσι- Πεπόνι- Ροδάκινο– Σταφύλι- Σύκο- Αγγούρι– Αγκινάρα- Αρακάς- Βλίτα- Καρότο- Κολοκύθι– Κρεμμύδι φρέσκο- Λάχανο- Μαρούλι- Μελιτζάνα– Μπάμιες- Ντομάτα- Παντζάρι- Πιπεριά– Ραδίκια- Σέλινο – Σπανάκι- Φασολάκια
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: Αχλάδι- Καρπούζι– Κεράσι- Πεπόνι– Ροδάκινο- Σταφύλι- Σύκο– Αγγούρι- Αγκινάρα- Αρακάς- Βλίτα- Καρότο- Κολοκύθι – Κρεμμύδι ξερό– Λάχανο- Μαρούλι- Μελιτζάνα– Μπάμιες- Ντομάτα– Παντζάρι- Πατάτα– Πιπεριά- Ραδίκια- Σέλινο – Σπανάκι- Φασολάκια
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ: Αχλάδι– Καρπούζι– Μήλο- Πορτοκάλι- Πεπόνι- Σταφύλι– Σύκο- Αγγούρι- Καρότο- Κολοκύθι- Κρεμμύδι φρέσκο- Κρεμμύδι ξερό- Λάχανο- Μαρούλι- Μελιτζάνα- Ντομάτα– Μπάμιες- Παντζάρι- Πατάτα– Ραδίκια- Σέλινο- Σπανάκι- Φασολάκια
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ: Αχλάδι- Λεμόνι- Μήλο– Πεπόνι- Σταφίδα– Αγγούρι- Καρότο- Κολοκύθι- Κουνουπίδι- Λάχανο- Μαρούλι- Μελιτζάνα- Ντομάτα- Παντζάρι- Πατάτα- Πιπεριά- Ραδίκια- σέλινο- Σπανάκι- Φασολάκια
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ: Αχλάδι- Λεμόνι- Μανταρίνι- Μήλο– Πορτοκάλι- Σταφίδα- Αγκινάρα- Καρότο– Κουνουπίδι- Λάχανο- Μαρούλι- Μελιτζάνα- Ντομάτα- Παντζάρι- Πατάτα- Πιπεριά- Ραδίκια- σέλινο- Σπανάκι- Φασολάκια
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ: Αχλάδι- Λεμόνι – Μανταρίνι– Μήλο- Πορτοκάλι– Αγκινάρα- Καρότο – Κουνουπίδι– Κρεμμύδι φρέσκο- Λάχανο- Μαρούλι- Παντζάρι- Πατάτα– Ραδίκια- Σέλινο – Σπανάκι
Μαριέττα Μαρκούση
MSc, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
2 Comments
[…] **Πληροφορίες για την εποχικότητα των φρούτων και λάχανικών μπορείτε να συμβουλευτείτε το άρθρο Πίνακας εποχιακών φρούτων και λαχανικών ανά μήνα […]
[…] Αντικαταστηστε το πλήρες γάλα με ημίπαχο. Ενώ τα κουλουράκια που θα του φτιάξετε μπορούν να είναι μπισκότα βρώμης ή μπισκότα με μέλι, ταχίνι και φρούτα! […]